Vakwerkhuis

Februari 2019 - heden
Voor Vakwerk architecten
vakwerkhuis.com

Vakwerk architecten heeft ons gevraagd om voor hun co-workingspace ‘het vakwerkhuis’ een website en een huisstijl te ontwerpen die meegroeit met hun verbouwing. Een site met een huisstijl die de warme sfeer van de bewoners online laat voelen en mensen informeert over alle mogelijkheden die het vakwerkhuis biedt.

De plek om samen thuis te werken

Vakwerk architecten heeft een dynamische en inspirerende werkplek gecreëerd. Voor henzelf en andere ambitieuze startups, ZZP’ers en bedrijven. Creativiteit is de bindende factor. Lopend door het vakwerkhuis en pratend met de bewoners voel je je meteen op je gemak. Precies zoals je dat thuis voelt. Dit is de basis van de merkpositionering.

Ons geadopteerde ontwerpbureau

Francesco Veenstra

Partner Vakwerk Architecten

Stap voor stap

Wij werken graag aan projecten die kunnen groeien. Snel resultaat en daarna daarop bouwen. Zo hebben we dat ook gedaan voor het vakwerkhuis. Voor de zomer een website die het vakwerkhuis introduceert, nu een website die de mogelijkheden laat zien. Over een tijdje een website om vergaderruimtes te reserveren en een uithangbord voor de bewoners.

Pingpongen in het stof en een koffietje tussen de boorkoffers

Hoe laat je de ruimte en dat gevoel van het vakwerkhuis zien, terwijl het gebouw nog niet af is? Door de toekomstige bewoners midden in de verbouwing te laten werken! Geen figuranten, echte bewoners. Want de mensen maken het vakwerkhuis. Het gebouw is het decor.

Knap staaltje interaction design

Tijdens het ontwerpen ontdekten we verschillende complexe vraagstukken. Hoe maak je een reserveringssysteem dat zowel voor externe bedrijven als de huurders makkelijk en snel werkt? En hoe laat je zien waar alle ruimtes zitten in het ongewone gebouw? Met onze ontwerpers hebben we fijne flows gemaakt. Zo ontstaat online een speelse ontdekkingstocht door het vakwerkhuis.

Fijne microcopy als online rondleiding

Of bezoekers nou voor het eerst langskomen of voor het eerst door de website scrollen, ze moeten zich net zo fijn voelen. Daarom schreven wij korte en persoonlijke teksten om de online bezoekers enthousiast en intuitief door de website te leiden.

Gewoon lekker op alle devices

Inloggen, een ruimte boeken of je abonnement upgraden. Alles moet goed werken op alle toestellen. Door de interacties voor te leggen aan gebruikers kwamen we tot een geoptimaliseerd ontwerp.

Natuurlijk stoppen we niet bij web!

Naast de website ontwerpen wij ook de visuele identiteit van het vakwerkhuis. Dit uit zich in het drukwerk en garandeert dat de visie van het vakwerkhuis overal in terug komt. Het gebouw is de verbinding voor de bewoners van het vakwerkhuis. Daarom staat het gebouw altijd als afzender op elke merkuiting.

Check ons werk in het echie

Visuele Verbinders

Vorig project

+31 6 4238 2651

hallo@komovo.nl

Professor Snijdersstraat 2

2628 RA Delft