Samen naar sociale, antifragiele en duurzame systemen

Naar een houdbaar zorgsysteem

Er is hoge druk op de zorg, mensen die in het medische systeem de weg kwijtraken en focus op ziekte in plaats van gezondheid. In plaats daarvan zoeken we naar nieuwe manieren van verzorging, sterken we fragiele punten, verbeteren we ervaringen en kijken we hoe gezonde mensen gezond kunnen blijven.

Naar een fysieke leefomgeving op menselijke maat in harmonie met de natuur

In de architectuur en stedenbouw wordt vaak op stedelijk niveau gekeken naar de stenen. Wij willen de menselijke maat meenemen in de fysieke leefomgeving om betekenisvolle plekken te creëren, bijvoorbeeld met gebruikersonderzoek en participatie.

Terug naar boven

Binnen het domein fysieke leefomgeving werken we speciaal toe naar groen als kritieke infrastructuur. Hittestress, droogte, overstroming, biodiversiteitsverlies en fijnstof stellen steden worden op de proef gesteld. Om onze leefomgeving klimaatbestendig te houden moeten we onze relatie tussen mens en natuur opnieuw gaan vormgeven, afgestemd op het ritme van de natuur.

Naar een wederzijds vertrouwen tussen overheid en burger

Crisis op crisis maakt de band tussen overheid en burger broos. Het is belangrijk dit wederzijds vertrouwen op te bouwen door mensen mee te nemen in besluitvorming, niet in oneerlijke systemen te stoppen en processen transparant te houden.

Terug naar boven

Resoneren onze projecten en wil je ook naar sociale, antifragiele en duurzame systemen?

Domeinen waar we graag induiken

Er zijn nog veel meer systemen die sterke initiatieven nodig hebben om te kantelen naar sociaal, antifragiel en duurzaam. Wij dragen daar graag aan bij. Is jouw organisatie bezig binnen een domein op onze verlanglijst? Of een domein dat we nog niet in het vizier hebben, maar er wel tussen hoort? Dan werken we graag samen om positieve transities waar te maken.

Mobiliteit
Energie
Inclusiviteit
Onderwijs
Cultuur
Migratie
...

Professor Snijdersstraat 2

2628 RA Delft

+31 6 4238 2651

hallo@komovo.nl