Een oase van
leven en rust

Februari 2021 - September 2021
Voor Stud Studentenuitzendbureau
stud.nl
In samenwerking met Emma Hoogenboezem en Mike van Rheenen
Fotografie Melanie Samat
Stud is het studentenuitzendbureau van Delft. Naast een baan, wilde Stud haar studenten een nieuwe plek om te studeren bieden. Aan ons de taak om de identiteit en inrichting van deze plek vorm te geven.

Nieuw stukje studerend Delft

Stud heeft een prachtig pand gevonden midden in het Agnetapark. De omgeving geeft het gevoel van een onontdekte parel, een plek die je nog niet kent, maar waar je graag vaker zou willen komen. Midden in het groen, naast het water en ver weg van de drukke stad.

Knallen en koffie drinken

Om een plek te creëren waar studenten fijn studeren, hebben we de doelgroep gevraagd naar hun wensen en ervaringen. Dit inspireerde de positionering van Stu-D, maar ook de indeling van het pand. Er kwam een duidelijke tweedeling naar voren tussen behoefte aan stille maar tegelijkertijd ook sociale zones.

De koers

Ontwerpprincipes

Stu-D is betrokken bij en staat open voor alle typen studenten en ondersteunt in een optimale studeeromgeving, van sociaal tot stil. De sfeer is persoonlijk, uitnodigend en nuchter. Stu-D is een verlengde van Stud, van 2D naar 3D.

Visie

Stu-D moet en oase van rust zijn. Een plek waar je naar snakt in een woestijn. Een plek waar je naar uit kijkt en op hoopt. Tegelijkertijd is Stu-D ook een oase van leven. Een plek waar het groeit en bloeit, waar dieren samen komen. Rust en leven lijken misschien haaks op elkaar te staan. Maar het één gaat niet zonder het ander, blijkt uit hoe studenten studeren. Bij hard studeren horen goede pauzes.

Een pand met twee kanten

Om de rust te bewaren en uitbundig ontspannen toe te laten, gebruikten we de twee verdiepingen van het pand als scheiding. De bovenverdieping werd de plek van rust, de begane grond de plek van leven.

Een nieuwe identiteit

Bij een identiteit hoort een passende stijl. De link met de stijl van Stud moest duidelijk zijn, maar wel net even anders. Van online studentenuitzendbureau naar fysieke studeerplek. Voor ons betekende dat van 2D naar 3D, wat uiteindelijk het belangrijkste ontwerp principe werd.

Rust en leven, in kleur en tekst

Om de bezoekers duidelijk te maken in welk deel, rust of leven, ze zijn, gebruikten we kleur. Roze is voor leven, blauw is voor rust. Daarnaast inspireren we studenten om in de juiste mindset te komen met teksten, zoals ‘Stay with me, focus’, ‘A moment to unwind’ en ‘Collab, Create, no holding back’.

Op papier in 3D, maar fysiek gewoon de hoek om

Ruimtelijke identiteit?

Professor Snijdersstraat 2

2628 RA Delft

+31 6 4238 2651

hallo@komovo.nl