Stu-D

Februari 2021 - September 2021

Voor Stud Studentenuitzendbureau

stud.nl

In samenwerking met Emma Hoogenboezem en Mike van Rheenen

Fotografie Melanie Samat

Stud is het studentenuitzendbureau van Delft. Naast een baan, wilde Stud haar studenten een nieuwe plek om te studeren bieden. Aan ons de taak om de identiteit en inrichting van deze plek vorm te geven.

Nieuw stukje studerend Delft

Stud heeft een prachtig pand gevonden midden in het Agnetapark. De omgeving geeft het gevoel van een onontdekte parel, een plek die je nog niet kent, maar waar je graag vaker zou willen komen. Midden in het groen, naast het water en ver weg van de drukke stad.

Knallen en koffie drinken

Om een plek te creëren waar studenten fijn studeren, hebben we de doelgroep gevraagd naar hun wensen en ervaringen. Dit inspireerde de positionering van Stu-D, maar ook de indeling van het pand. Er kwam een duidelijke tweedeling naar voren tussen behoefte aan stille maar tegelijkertijd ook sociale zones.

Stu-D is als een oase, een plek van rust en een plek van leven

Een plek van rust

Een plek van leven

Een oase is een plek waar je naar snakt in een woestijn. Een plek waar je naar uit kan kijken. Waar je op hoopt. Zo’n plek moet Stu-D zijn in de woestijn van het Delftse studentenleven. Eenmaal ontdekt door de student moet het verrassen.

Tegelijkertijd is een oase ook een plek van leven. Waar het groeit en bloeit. Waar dieren samen komen. Zo’n plek van leven lijkt misschien haaks te staan op die van rust. Maar het één gaat niet zonder het ander, blijkt uit hoe studenten studeren. Bij hard studeren horen goede pauzes.

Een pand met twee kanten

Om de rust te bewaren en uitbundig ontspannen toe te laten, gebruikten we de twee verdiepingen van het pand als scheiding. De bovenverdieping werd de plek van rust, de begane grond de plek van leven.

Stud gaat 3D, Stud wordt Stu-D

Bij een identiteit hoort een passende stijl. De link met de stijl van Stud moest duidelijk zijn, maar wel net even anders. Van online studentenuitzendbureau naar fysieke studeerplek. Voor ons betekende dat van 2D naar 3D, wat uiteindelijk het belangrijkste ontwerp principe werd.

Op papier in 3D, maar fysiek gewoon de hoek om

+31 6 4238 2651

hallo@komovo.nl

Professor Snijdersstraat 2

2628 RA Delft