Visuele verbinders

Maart 2020 - September 2020
Voor Visuele verbinders
visueleverbinders.nl
Met Visular Design
Voor Visuele Verbinders hebben wij de huisstijl en website ontworpen waarmee ze de toekomst in kunnen. Visuele Verbinders is een collectief van ondernemende ontwerpers, die organisaties helpen om oplossingen visueel te ontwikkelen, te communiceren en zo te realiseren.

Het begint met een merkpositionering

Voor Visuele verbinders werkte oprichter Jeroen van der Liende als zelfstandige. Hij verzamelde een netwerk om zich heen en deed al veel opdrachten met een vaste groep andere ontwerpers. Hij zag dat hij als het ware uit zijn oude merk was gegroeid. Het merk “Jeroen van der Liende” dekte de lading en grote van de onderneming niet meer. Maar hoe ziet zo’n nieuwe merk eruit? Wat geef je een merk mee en hoe draag je het uit? We startten met een merkpositionerings workshop. Wij hielpen om samen te bepalen wat precies de kern is van het nieuwe merk: visuele verbinders. Welke merk eigenschappen daarbij horen en wat de middelen zijn om die persoonlijkheid uit te stralen.

Richting voor visueel ontwerp

De uitkomsten van de workshop gaven richting aan de exploratie voor visueel ontwerp. We wisten na de workshop wat voor uitstraling we zochten, wat voor gevoel we wilden vangen in een stijl. Samen met Roos van het Klooster ontwikkelde we de visuele identiteit. Huisstijl is fris, toegankelijk.

Al groeiend leert men

In dit geval zorgden we ervoor dat de website snel live kon. Hierdoor kon de klant snel naar buiten treden met het nieuwe merk maar konden mij ook testen of het verhaal, merkeigenschappen en stijl aansloegen bij de doelgroep. Dit was waardevolle input om de website in een vervolg sprint op te schalen. Met diepte interviews en questionnaires werden waardevolle inzichten verzameld.

“Komovo kenmerkt zich door hun enthousiasme, gedrevenheid en vastberadenheid om een perfect passend resultaat te leveren! Juist door het hele creatieve proces van merkpositionering tot het ontwerp en de techniek van een snelle en treffende website te beheersen. Als gelijkwaardig partner met de klant om samen de beste beslissingen te maken.” - Jeroen van der Liende

Klant is koning... en editor van eigen website

Wij leverde de website op met een hoogwaardig content Management System. De klant heeft eigen controle over beeld en tekst op de website. Alles kan aangepast of geüpdate worden. Wij ontwerpen als het ware vrijheid! Van blogposts tot interactieve tekeningen.

Interactieve praatplaat

In de eerste gesprekken met Visuele Verbinders kregen we al het idee om interactieve praatplaten te maken waarmee kijkers makkelijk meegenomen worden in het verhaal van de praatplaat. Na het realiseren van de Visuele Verbinders website kregen we de kans om een schaalbaar platform te maken waarmee ze voor hun klanten interactieve praatplaten kunnen maken.

Een voorbeeld is te vinden op de praatplaat website van Visuele verbinders

Professor Snijdersstraat 2

2628 RA Delft

+31 6 4238 2651

hallo@komovo.nl