Het bos op poten is los!

22 juni 2023

Met elkaar op nieuwe manieren de inrichting van de buurt bepalen. Dat gebeurde op de langste dag van jaar (21 juni) op Kop van Zuid - Entrepot. Samen met de wijk verwelkomden we het Bos op Poten. De bomen kregen een naam, opstellingen werden bedacht en activiteiten verzonnen. Van ‘evenementen organiseren’ en ‘boeken uitlenen’ tot ‘badmintonnen’ en ‘gewoon even lekker zitten in de schaduw van een boom’.

Zo geven we samen met de bewoners de publieke ruimte vorm. Maar met het Bos op Poten gaan we verder dan plannen op papier. Na een democratisch besluit over de beste opstelling, maakten de mobiele bomen het mogelijk om het nieuwe ontwerp gelijk uit te proberen. De gevolgen worden daardoor meteen duidelijk. En daar leren we van. Zo blijkt in die eerste opstelling dat de bomen misschien toch iets te ver uit elkaar staan. Geen probleem, dan proberen we binnenkort een andere opstelling. En daarna nog een. Om zo samen tot het beste ontwerp te komen.

Hoe kunnen we deze manier van tastbare participatie in de publieke ruimte nog meer inzetten? Waar gebeurt het al? Kunnen we andere onderdelen van de fysieke leefomgeving flexibel maken zodat er meer ruimte is voor verandering en zeggenschap uit de buurt?

In het Bos op Poten project gaan we verder met deze vragen én gaan we aan de slag om de band tussen bos en buurt op te bouwen, te verdiepen en praktisch te ondersteunen. Later meer!

Credits voor de fotografie naar Evy Hachmang - meer foto’s en alles over het Bos op Poten kun je vinden op www.bosoppoten.nl

Professor Snijdersstraat 2

2628 RA Delft

+31 6 4238 2651

hallo@komovo.nl