Podium voor groen

16 juni 2023

We timmeren hard aan de weg voor de groene stad. En dat doen we binnen én buiten de groensector.

Nederlandse boominfodag

Op 11 mei presenteerde Sanne haar afstudeerproject ‘de Toekomst van het Stadsbos’ op de Nederlandse Boominfodag in Velp. Goede sprekers, energieke gesprekken en veel herkenning voor het stadsbos als kritieke infrastructuur. En wat leuk om mijn enthousiasme voor het stadsbos te mogen delen met alle groenexperts. Bedankt Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland, Koninklijke VHG en Jan Willem de Groot voor de organisatie en Hotspot Boom, bos en natuur voor het hosten.

Asset Management Award 2023

Een week later werd het project genomineerd voor de Asset Management Award 2023 van IAM Nederland samen met Gemeente Rotterdam, Gemeente Amsterdam en Rijkswaterstaat. Een kans om de ‘veilige’ grenzen van de groensector te verlaten en ook daarbuiten het Stadsbos Portfolio te introduceren. Een dashboard voor lange termijn planning van onze groene assets in de stad. Een bijzondere asset, waarvan de waarde groeit over tijd in plaats van afschrijft. We kunnen dus veel leren van groen, maar daar hebben we wel de juiste tools en mindset voor nodig. Alleen met een integrale aanpak tussen groen, grijs, en blauw kunnen we het stadsbos positioneren als kritieke infrastructuur.
Stevige concurrentie is ook genomineerd: Esther Philipsen, Hakima Eskifati, Johan Sulman, Peter Vriends, en Patricia van der Holst staan ook op het podium bij het jaarcongres van IAM voor de bekendmaking.

En... Het project wint! De toevoeging van groen aan het assetmangement wordt met veel resonantie ontvangen. Groen, grijs, blauw een stukje dichter bij elkaar, dat wordt vervolgd!

Lezing Pius Floris

Om nog meer te leren over de context, maar ook mensen uit de sector mee te nemen in de mogelijke toekomst van groen beleid en beheer zijn we met veel partijen in gesprek. Een mooie kans hiervoor was de interne lesdag van Pius Floris. Dank Mark Rotteveel voor de uitnodiging en samenwerking om een kijkje in de toekomst van het stadsbos te geven.

Professor Snijdersstraat 2

2628 RA Delft

+31 6 4238 2651

hallo@komovo.nl