Guidance
by
design

Goed ontwerp gidst vooruit. Wij geven bedrijven een creatieve impuls. Lees hier hoe we dat doen.

Het begint met een sterke koers

Ontwerpprincipes

Wij vangen de essentie van je organisatie in merkwaarden en ontwerpprincipes.

Strategie

We geven vorm aan de stappen vooruit en structuur aan je innovatieproces.

Visie

We stellen voor hoe het beter kan. We maken een wenselijk beeld van jouw product, service, ruimte of merk.

Ontwerp aanpak om koers te bepalen

Een strategie moet onderbouwd zijn en gedragen worden. Daarom werken we altijd vanuit vier principes om een koers uit te zetten.

Onderzoek

We onderzoeken mens, context en mogelijke toekomsten. We ontdekken problemen, behoeftes, motivaties en wensen van de doelgroep. We vangen relevante ontwikkelingen, trends en principes. Zonder onderzoek kan je niet ontwerpen.

Framing

We belichten problemen en uitdagingen op een unieke manier, met behulp van analogieën en metaforen. Zo openen we een wereld aan kansen om betekenisvolle oplossingen te ontwerpen.

Co-design

We smeden dreamteams. We ontwerpen samen met experts, eindgebruikers en andere stakeholders. Meerdere perspectieven geven nieuwe inzichten. Daarbij zorgen onze sessies ook nog eens voor draagvlak en energie.

Focus in proces

Groots dromen over de toekomst en tegelijk met beide voeten in de klei. We geloven dat door een project heen de focus altijd verdeeld moet worden over het abstracte (visie) en het concrete (oplossingen). Want het één sterkt het ander.

Voorbij mooie woorden op papier.

Een gedachten experiment: "Bedrijf A wil de grootste worden in zijn tuinbouw sector."
Oke. Leuk! Dus wat nu?

Is jouw visie helder, inspirerend en uitvoerbaar? Of kan het beter?

En dan de koers tastbaar maken

Wij wekken visies tot leven. Dit doen we door te ontwerpen en te prototypen. Door dingen concreet te maken. Hiervoor gebruiken we tools, skills en processen van verschillende ontwerp disciplines.

Branding

We zorgen ervoor dat je merk een unieke positie in de hoofden en harten van je klanten krijgt. Dat al je merkuitingen, van flyer tot website, in lijn zijn met je merk essentie. Die coherentie helpt je bedrijf mijlen vooruit.

Service design

We brengen customer journey maps in kaart en maken service blueprints inzichtelijk. We zorgen dat je klant frictieloos van jouw diensten gebruik maakt. Geen 1 ster reviews meer.

Visueel ontwerp

We vangen de essentie, persoonlijkheid en het unieke karakter van je merk in een visuele identiteit. Dit blijft een belangrijke manier om te verbinden met je doelgroep. Met een huisstijl voeren we alles tot in de puntjes door. Van lettertypes tot illustraties. Opnieuw, het draait om coherentie.

UI/UX ontwerp

We ontwerpen interfaces en ervaringen die aansluiten bij de visie. We denken interacties uit van een website of app en zorgen er voor dat de gebruiker een fijne, zorgeloze ervaring heeft.

Ruimtelijk ontwerp

Ruimtes moeten bijdragen aan de beleving en ervaring van bezoekers. We willen mensen op de juiste manier raken. Soms door ze te kalmeren, soms door ze energie te geven. Dit doen we doormiddel van ruimtelijke grafische ontwerpen, interieur keuzes en andere ingrepen. Zo vormen we de ruimtelijke identiteit van een plek.

Innovatie strategie

Strategie en visie moeten worden vastgelegd en uitvoerbaar worden gemaakt voor organisaties. Hiervoor ontwerpen we design roadmaps en ontwerp gedreven innovatie processen.

Prototyping

In elke fase van het ontwerp proces zijn we prototypes aan het maken. Met prototypes komen voorstellen tot leven. We testen onze aannames en verbeteren onze visie en oplossing. Iteratie op iteratie op iteratie.

Lean startup

We helpen startups met het valideren van cruciale aannames doormiddel van ontwerp experimenten. Hierbij focussen we op technische haalbaarheid, financieel rendement en bovenal wenselijkheid.

Product conceptualisatie

We werken graag in de fuzzy front end van product design. Het moment dat nog van alles open ligt. Dan werken wij van post-it tot early concept design. Strategie blijft key. We richten ons op betekenisvol gebruik van technologie, en verbinding met mens, merk en context.

Systeem ontwerp

Ontwerp gaat verder dan het voorstellen van nieuwe producten of diensten. Soms moet er op een andere manier in een systeem worden ingegrepen. Voor complexe contexten brengen wij een systeem in kaart en ontwerpen we passende interventies.

Visie waarmaken

We denken verder dan projecten. We denken in relaties. Want alleen door een lange tijd op elkaar te bouwen kunnen we dromen waarmaken.

Haal meer uit je meerjarenplan.

Professor Snijdersstraat 2

2628 RA Delft

+31 6 4238 2651

hallo@komovo.nl